ARDAHAN / GÖLE - Saadet Ulus Anaokulu

Nis

Ock

ETwinning RECYCLE ME( BENİ DÖNÜŞTÜR)

2023-2024 Eğitim / Öğretim yılında okulumuz öğretmenlerinden  Zuhal BUDAK  4 Yaş Keşif Adası sınıfı ile Türkiye’den 10,Romanya’dan 2, Yunanistan 3 ortak olmak üzere 15 öğretmenin katılım gösterdiği ‘’RECYCLE ME(BENİ DÖNÜŞTÜR)’’ adlı e-twinning projesine başlanmıştır.

PROJE AMACI: Sınıfta bulunan her tür materyal (pet şişe,oyun hamuru kutuları,kağıt atıklar)vb. kullanılarak bu malzemeleri işlevsel hale getirecek tasarımlar ortaya çıkarmak. Öğrencilerimizin sınıfımızdaki atıl durumda bulunan materyalleri geri dönüştürerek tekrar kullanmalarını sağlamak.

PROJE HEDEFİ: Öğrencilerin bakış açılarını değiştirmek. Sınıf ve ev ortamında  atık olarak bulunan materyallerin geri dönüşümle nasıl işlevsel hale gelebildiklerini görmeleri ,sanatsal ürün oluşturmaları.Sorumluluk bilincini kazandırarak  yaratıcılık ve duygularını olumlu yönde geliştirmeleri..

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden 5 yaş B şubesi öğretmeni Fatma GÜLTEKİN'in  içinde olduğu Türkiye,Litvanya ve Romanya ortaklığı ile projemiz başlıyor.Projemizin hedefleri: Öğrencilerimize Türk ve Dünya masallarını tanıtmak.Çocukların dil gelişimine katkıda bulunup hayal güçlerini geliştirip  empati yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak .Değerlerimizi tanıyıp,bilişsel gelişimine katkıda bulunup,duygusal zekalarını geliştirmek.

Ekm

Yıl 1923, gün 29 Ekim; yıllar sonra bugün, yıl 2023 ve yine 29 Ekim. Bayramların en büyüğü, Cumhuriyet Bayramı bugün! Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamak amacıyla okulumuz 5 yaş A ve B şubeleri tarafından "Ay yıldızlı Bayrağım ve Atam" isimli, 4 yaş A şubesi tarafından "Vatan Marşı" isimli gösterileriler sunuldu. 100. yılımıza özel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama panosu hazırlandı, dev boyama etkinliği ve Cumhuriyet feneri yapıldı, çocuklarımız için Cumhuriyet taçları yapıldı ve 100. yıl pastası kesildi. Öğrencilerimizi gösterileri için hazırlayan 5 yaş A şube öğretmenimiz İpek VAROL, 5 yaş B şube öğretmenimiz Fatma GÜLTEKİN ve 4 yaş A şube öğretmenimiz Zuhal BUDAK'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı uyum eğitimleri tamamlandı. Haftayı yüzlerinde gülümsemeleri eksik olmadan tamamlayan çocuklarımız sürprizleriyle okuldan ayrıldı.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı için ailelere yönelik tanışma ve uyum eğitimimizi gerçekleştirdik. Okulumuz 5 yaş A şubesi öğretmenİ İpek VAROL tarafından velilerimize "Çocuğum Okulda" sunumu yapıldı. Okul öncesi eğitim nedir, amaçları, etkinlikler, eğitim süreci ve okul işleyişi hakkında okulumuzun velilerine bilgi verildi. Okulumuz 5 yaş B şubesi öğretmeni Fatma GÜLTEKİN tarafından velilerimize tanışma oyunu oynatıldı. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

2023-2024 eğitim öğretim yılımızın huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçmesini diliyoruz.

Haz

İlçemizde her yıl düzenlenen Okul Öncesi Şenliği'nde bu yıl 4 yaş öğrencilerimiz efe ve roman kızı oldular. Aylarca emek verilerek onları bu güne hazırlayan öğretmenimiz İpek VAROL' u ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz. Ayrıca desteklerinden dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

İlçemizde her yıl düzenlenen Okul Öncesi Şenliği için bu yıl 5 yaş A ve B şubelerimiz Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ illerinin halk oyunlarını sundular. Gösteride 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremlerde hayatını kaybeden canlarımız anıldı. Aylarca emek vererek onları bu güne hazırlayan öğretmenlerimiz Fatma GÜLTEKİN ve Zuhal BUDAK'ı, çabalarınan dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

2 Mayıs 2023 tarihinde okulumuzu ziyaret eden Göle Feride Karabacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri, çocuklarımız için hazırlamış oldukları animasyon gösterilerini sundular. Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel gibi masalların anlatımı yanında öğrencilerimizle oyunlar oynayarak güzel vakit geçiren 11/A sınıfı bölüm öğrencilerine, öğretmenleri Seval GÜLTEKİN ve okul müdürü İbrahim UYAR'a çok teşekkür ederiz.

Nis

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız okulumuzda neşeyle kutlandı. Bayramımız kutlu olsun!

Mrt

Geçilemeyen son kale, ÇANAKKALE... Bugün 18 Mart 2023, tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi'mizin 108. yıldönümü. Bu sebeple okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okul müdürümüz günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yaptı. 4 yaş öğrencilerimiz "Çanakkale Geçilmez" şiirini okudu, 5 yaş A şubesi öğrencilerimiz "Çanakkale Zaferi" isimli şarkılarını söyledi ve 5 yaş B şubesi öğrencilerimiz "Övün Ey Çanakkale" isimli şiirlerini okudular.

Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Okulumuzun 5 yaş A şubesi öğrencileri 16.03.2023 tarihinde Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu'nun labaratuvarına gezi düzenledi. Öğrencilerimizin güler yüzle karşılandığı gezimizde okulun fen bilgisi öğretmeni tarafından fen labartuvarında çeşitli deneyler yapıldı. Okulda bulunan kütüphane ziyaret edildi. Okul yönetimine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Anaokulumuz 4 Kasım 2022 Cuma günü "Kızılay Haftası " nedeniyle Türk Kızılayı'nı ziyaret etti.

Kas

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun!